Om varelse

Varelse föddes ur längtan efter att skapa och bära så miljövänliga kläder som möjligt, att processen att tillverka dessa skulle göra så få negativa avtryck på naturen som möjligt, plagg som helt enkelt är varelsevänliga.

Idag, 15 år senare, är Varelse är en eko-webbutik fylld med produkter som lever upp till höga krav på miljövänlighet. Här kan du handla utan att vara rädd att det belastar jorden onödigt mycket.

I butiken finner du en massa mjuk, underbar ull från välmående djur. Ull som är certifierad ekologisk garanterar att djuren lever ett gott liv på friska jordar där konstgödsel och bekämpningsmedel inte används. Djuren behandlas inte heller med antibiotika på rutin. Väljer du ekologisk ull bidrar du till att behålla den biologiska mångfalden.

Allt i butiken är noga utvalt med tyngdpunkt på god kvalitet och design. Produkter certifierade enligt GOTS, IVN och KbT vilket garanterar en ekologisk vara samt god livs- och arbetsmiljö för djur, natur och människa. De flesta produkter tillverkas i Norden, vi tillhandahåller märken så som Engel Natur, Disana, Mamalila, Lapuan Kankurit m.fl utöver våra egna produkter som tillverkas i Dalarna, Sverige.

Jag som driver Varelse heter Malin och jag älskar att skapa i allt från textil till trä. Min största inspirationskälla är naturen och det kulturella och folkliga arv jag har runt och inom mig. Det jag tillverkar ska gå att försvara ur ett miljöperspektiv och kunna ingå i ett kretslopp. Gungan Heppy och amningskudden Amma är produkter som är skapta av mig och tillverkas här i Dalarna.

Min önskan är att färgerna och kompositionerna ska inspirera och skänka glädje för många generationer framöver.

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Malin, grundare av Varelse

Välkommen till Varelse!

Fri frakt på din första order!

Koden skickas till din mejl när du tecknar dig för vårt nyhetsbrev.

Ta del av nyheter, sambeställningar, pysseltips och unika erbjudanden!

Varma hälsningar, Malin