Varelse föddes ur längtan efter att skapa och bära så ogiftiga kläder som möjligt, att processen att tillverka dessa skulle göra så få negativa avtryck på naturen som möjligt, plagg som helt enkelt är varelsevänliga.

Varelse startade med en liten webbutik 2007 och har sedan dess växt till vad den är idag.
Allt i butiken är noga utvalt med tyngdpunkt på god kvalitet och design. Produkter certifierade enligt GOTS, IVN och KbT vilket garanterar en ekologisk vara samt god livs- och arbetsmiljö för djur, natur och människa.

Jag som driver butiken heter Malin och mitt intresse för att skapa har funnits sedan barnsben och då snickrade jag mest, under ungdomstiden började jag sy mina egna kläder och efter textilgymnasium reste jag till Indien på en långresa. Under den resan fick jag se stora bassänger av färgbad och blekningsbad när jag åkte buss genom landskapen, någon ordentlig avfallshantering var inte att tänka på. Det fick mig att reflektera över textilindustrin och under kommande år försökte jag komma på ett hållbart sätt att skapa. Det självklara valet blev att skapa av återbrukade material. Åren har gått och jag har tröttnat på att sitta vid symaskinen några längre stunder, under tiden har jag blivit totalt ulltokig och det föll sig naturligt att låta Varelse bli en butik fylld av hållbara miljövänliga produkter med tonvikt på just ull. Kläder som är tidlösa, som inte går ur mode, kläder som kan ärvas och leksaker som hinner få en fin patina för att de går att laga om de går sönder. Ibland fylls dock butiken på med något handarbetat eller återbrukat av mig. Just nu jobbar jag med att ta fram egna träleksaker som lanseras under hösten 2018, håll utkik!

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Malin, ägare av Varelse