Vill du beställa något från dessa märken som vi inte har i butiken? Skicka ett mejl, det går oftast att ordna.

MAMALILA

Mamalilas gravidjackor, bärjackor och överdrag är tillverkade med BIONIC-FINISH ECO – den ekologiska vattenavvisande impregneringen – inga ickenedbrytbara fluorföreningar (FC, ​​PFOA och PFOS-fritt). Sympatexmembranet i materialet är också PTFE- fritt samt återvinningsbart.

STORCHENWIEGE

Storchenwiege är ett tyskt företag som under lång tid skapat bärredskap, alla produker är tillverkade av 100% bomull med Storchenwiege ® seletyg som har en diagonalt elastisk väv. Bomullsgarnet i selen är certifierad enligt “Öko-Tex Standard 100”. Vilket innebär att produktionen är kontrollerad. De färgämnen som används är ogiftiga och innehåller inga tungmetaller.

ENGEL

Engel har skapat ekologiska kläder sedan 80-talet. Engels specialité är ull/silke underkläder till stora och små, samt ullfleece (100% ekologisk merinoull). Ullen som Engel använder kommer från får som lever i Argentina (Pantagonien). Sydamerika har en stor produktion av ekologisk ull som mestadels exporteras till Europa. Klimatförhållandena i Patagonien är sådana att blåflugor (som är ett stort problem i Australien och Nya Zeeland) inte förekommer och därmed inte heller mulesing. Hela Engels sortiment är certifierat med GOTS (Global Organic Textile) och/eller IVN (International Association of Natural Textile Industry).

COSILANA

Den ull, silke och bomull som används i Cosilanas kläder produceras strikt enligt ekologiska riktlinjer. Cosilana producerar i södra Tyskland och garanterar högsta kvalitetsutförande. Garnen som används inspekteras regelbundet av ackrediterade miljölaboratorier. Cosilana är certifierad GOTS (Global Organic Textile). All merinoull som Cosilana använder är KbT-märkt vilket betyder att djurhållningen är ekologisk och schysst. Mulesing förekommer ej.

GRÖDO

Grödos strumpor är GOTS-märkta (Global Organic Textile), vilket garanterar en ekologisk vara som produceras från strikt enligt ekologiska riktlinjer. Grödo producerar i Tyskland och garanterar högsta kvalitetsutförande. Garnen som används inspekteras regelbundet av ackrediterade miljölaboratorier. Mulesing förekommer ej.

REIFF-STRICK

Företaget har funnits över 25 år och är nu inne på 3e generationen. Reiff-strick är medlem i International Association Natural Textile Industry (IVN). IVN definierar stränga regler för hur framställningen av ekologiska kläder får gå till. Läs gärna mer om IVN på http://www.naturtextil.com. Mulesing förekommer ej.

GRIMM´S

Grimm´s leksaker är certifierade enligt EN 71 och CPSIA / ASTM 963 standard vilket betyder att färgpigmenten och oljan är ofarlig för ditt barns hälsa. Grimm´s planterar ett nytt träd för varje träd de tar ner för sin tillverkning.

DISANA

Disana är certifierade GOTS (Global Organic Textiles) och medlem i IVN (International Association of Natural Textile Industry) IVN definierar stränga regler för hur framställningen av ekologiska kläder får gå till. Läs gärna mer om IVN på http://www.naturtextil.com All ull i Disanas sortiment är även KbT- märkt vilket betyder att djurhållningen är ekologisk och schysst. Mulesing förekommer ej.

MANY MONTHS

Many Months tillverkar sina plagg i en GOTS-certifierad fabrik men deras plagg är ännu enbart märkta ÖkoTex 100 vilket innebär att plagget vid slutprodukt inte innehåller några farliga ämnen. De vill ändå kalla sina produkter bättre än så då vägen till GOTS-certifiering är påbörjad och allteftersom märket växer kommer de ha råd med själva certifieringen.

TOVA eko Slippers

Tofflorna från Tova startade som ett norskt biståndsprojekt i Mongoliet. Sedan har det utvecklats till ett samarbete mellan norska och mongoliska designers. Tillverkningen sker i Mongoliet och har gett ca 100 personer i Mongoliet en möjlighet att försörja sig själva och sina familjer. Arbetarna får en rättvis lön som de kan leva på och dessutom ett mål mat varje arbetsdag. Fabriken i Mongoliet drivs av det norska företaget Tova AS. Läs gärna mer på deras hemsida www.tova.no  

Välkommen till Varelse!

Fri frakt på din första order!

Koden skickas till din mejl när du tecknar dig för vårt nyhetsbrev.

Ta del av nyheter, sambeställningar, pysseltips och unika erbjudanden!

Varma hälsningar, Malin