Lappa och laga

Har du upptäckt glädjen i att laga kläder? Det är något speciellt, det skänker ett stort lugn och ro i mig.. kanske för att det är så konkret och så himla bra. Och när jag gör det förhand så infinner sig det där lugnet som kommer av att vara i en tidlös bubbla. Vi har lagat kläder i alla tider. Det är klokt, man tar vara på det man har, man hushåller med resurserna och förutom den vinsten så är det himla roligt! Och man kan göra det lekfullt och synligt, eller så osynligt som möjligt. Just i detta nu har jag min favoritkofta från Nygårdsanna på mig, den hade tills för en vecka sedan legat i lagalådan i över fem år. Nu har den fått en stickad lapp på armbågen och jag tycker den är så fin! Och äntligen kan jag använda den igen. Jag valde att plocka upp maskor och sticka en lapp som jag sedan sydde ner med maskstygn. Jag valde ett mörkare garn för att lappen inte ska sticka ut å synas jättemycket.

Och så var det barnens trasiga byxknän, de har fått diverse lappar och min fyraåring tycker de liknar benskydd och vill ha lappar även på hela byxor. Här är det bara charmigt om det syns. Jag försöker sänka prestationskraven och låter det bli lite som det blir. Det blir bra nog! Och om plagget börjar användas igen, då har jag väl lyckats?

I webbutiken finner du superbra lagningskit som innehåller lagningslappar, hampatrikå för att klippa egna lappar, nål, ulltråd, knappresårband och knappar av kokos! Till webbutiken

Välkommen till Varelse!

Fri frakt på din första order!

Koden skickas till din mejl när du tecknar dig för vårt nyhetsbrev.

Ta del av nyheter, sambeställningar, pysseltips och unika erbjudanden!

Varma hälsningar, Malin