Varför är ull ett så himla bra material?

På Varelse hittar du övervägande ekologisk certifierad ull, all ull är mulesingfri.

Ull känd för sin unika kombination av mjukhet och styrka. När vi tar på oss ett plagg av ull, omsluts vi av dess värme och komfort. Ullen har en naturlig förmåga att reglera kroppstemperaturen genom att hålla oss varma när det är kallt och kyla oss när det är varmt. Detta gör det till ett perfekt val för kläder i alla väderförhållanden.

En av de fina egenskaperna hos ull är dess förmåga att värma även när den är fuktig. Detta beror på att ullfibrerna innehåller små luftfickor som fångar värme och skapar ett isolerande lager. Detta gör ull till ett fantastiskt material för friluftsliv och sportaktiviteter där man kan svettas, man känner sig ändå varm och torr!

Ull har också en imponerande förmåga att stå emot smuts och fläckar på grund av det skyddande ullfettet (lanolinet) som skyddar fibern. Detta gör att ullplagg av obehandlad ull inte behöver tvättas lika ofta som andra kläder.

Ull är ett förnybart och biologiskt nedbrytbart material och ett hållbart alternativ till syntetiska tyger som kan ha negativ inverkan på miljön.

Ekologisk merinoull

För ekologisk merinoull tillämpas hållbarhetsprinciper genom hela produktionskedjan. Fåren föds upp i enlighet med ekologiska standarder, vilket innebär att de måste hållas på betesmarker som är fria från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Dessutom förhindras användning av antibiotika för rutinmässigt sjukdomsförebyggande, och hälsoproblem hanteras mer naturligt och skonsamt.

Ekologisk merinoull bearbetas på ett miljövänligt sätt, med användning av naturliga och biologiskt nedbrytbara medel för rengöring och produktion. Detta minimerar den negativa inverkan på miljön och säkerställer att produkten är mer hälsosam för både användaren och producenterna.

I ekologisk ullproduktion betonas djurvälfärd och föreskrivs genom internationella certifieringar. Fåren i ekologiska gårdsbruk behandlas med större omsorg och respekt, vilket ger bättre levnadsvillkor för djuren.

Mulesing inte är tillåtet inom ekologisk fårskötsel, eftersom ekologisk produktion eftersträvar att respektera djurens välbefinnande och främja hållbara metoder. Läs mer här om vad mulesing är för något.

Välkommen till Varelse!

Fri frakt på din första order!

Koden skickas till din mejl när du tecknar dig för vårt nyhetsbrev.

Ta del av nyheter, sambeställningar, pysseltips och unika erbjudanden!

Varma hälsningar, Malin